Švýcarské hodinky | Davosa - detail aktuality
odkaz na náš facebook
odkaz na náš Instagram

Aktuality Davosa

Aktuality

Pocta 120 letům historie letectví

Pocta 120 letům historie letectví

30.05.2023
DAVOSA Newton Pilot Automatic
Legendární piloti se těší velmi zvláštní pověsti, která leží někde na pomezí odvahy a chladnokrevnosti. a bezstarostností. Stačí si vzpomenout na bratry Wrightovy, Charlese Lindbergha, který absolvoval první sólový transatlantický let, nebo Chesleyho Burnetta Sullenbergera III, který úspěšně nouzově přistál na letadle Airbusu na řece Hudson v New Yorku v listopadu 2009.
Zatímco v počátcích se jednalo spíše o "ty velkolepé muže v jejich létajících strojích", v současnosti se již nároky, kterým piloti čelí, se za posledních 100 let prudce zvýšily. A totéž samozřejmě platí i pro přístroje používané v letadlech.
Hodinky hrály významnou roli od samého počátku. Původně byly instalovány v kokpitu jako pevné, na- palubních přístrojů, postupem času a s jejich zmenšující se velikostí se přesunuly z palubní desky kokpitu na palubní desku. na zápěstí - a předznamenaly tak zrod pilotních hodinek. Splňují nejvyšší funkční požadavky bylo vždy klíčové.
U příležitosti 120. výročí prvního pokusu o let bratří Wrightů představuje DAVOSA nové hodinky kolekcí DAVOSA Newton Pilot Automatic. Byla vyvinuta speciálně pro náročné potřeby letců, přičemž kombinuje všechny podstatné vlastnosti klasického designu pilotních hodinek s nejvyššími nároky na výrobní kvalitou a použitím nejmodernějších materiálů. Nová řada se připojuje k řadě DAVOSA Newton, která je věnována vynálezci času Isaacu Newtonovi.
Přesný švýcarský strojek DAV 3021ND zobrazuje kromě hodin a minut také vteřiny a zcela se obejde bez ukazatele data. Tím vzniká dokonalá symetrie po celé ploše pískovaného ciferníku . Noční orientace v luminiscenční modré barvě na číslicích i ručičkách je zajištěna velkorysou aplikací luminiscenčního světla SuperLumiNova® BGW9, jejíž bílá barva dobře kontrastuje s tmavým číselníkem za denního světla.
Hodinky Newton Pilot jsou poháněny kinetickou energií generovanou pohybem vaší ruky, která nastavuje skeletovaný rotor s ženevskými pruhy, viditelný přes šroubovací skleněnou zadní stranu, do pohybu. Energie generovaná tímto způsobem napíná hlavní pružinu a vytváří rezervu chodu přibližně 40 hodin. Hodináři společnosti DAVOSA regulovali strojek se zvláštní přesností, aby dosáhli odchylku odpovídající stupni elaboré. Spolehlivost a přesnost, na kterou se můžete spolehnout.
Klenuté antireflexní safírové sklíčko nabízí nejen optimální ochranu proti poškrábání, ale také  minimalizuje odrazy a zajišťuje jasný a nerušený výhled na jeden ze tří možných ciferníkůt: na výběr je klasická černá, duhová azurově modrá nebo borovicově zelená. S průměrem 40 mm se saténové pouzdro s leštěnými fazetami velmi pohodlně nosí. Přírodní anilin kožený řemínek s kontrastním prošíváním nebo alternativně pětiřadý řemínek z nerezové oceli PentaLink s kontrastním prošíváním / zapínáním na uvolnění tlaku dotváří vzhled.
"Jsme nadšeni, že můžeme uvést na trh model Newton Pilot Automatic, který je poctou 120 letům historie letectví, a hodinky, které svou velkolepostí ztělesňují ducha jejích průkopníků," komentuje Corinna Bohle, generální ředitelka společnosti DAVOSA. "Každý aspekt těchto hodinek, od automatického strojku až po číselník, byl pečlivě vyroben tak, aby splňoval náročné standardy letců a hodinářských. znalců."
Doporučená prodejní cena: s koženým řemínkem 25 450 Kč, s ocelovým tahem 27 990 Kč
161.530.40 161.530.40